Szeretettel köszöntelek a ...Erdély-Szlovákia és Magyarország kapcsolatai ... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
...Erdély-Szlovákia és Magyarország kapcsolatai ... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ...Erdély-Szlovákia és Magyarország kapcsolatai ... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
...Erdély-Szlovákia és Magyarország kapcsolatai ... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ...Erdély-Szlovákia és Magyarország kapcsolatai ... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
...Erdély-Szlovákia és Magyarország kapcsolatai ... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a ...Erdély-Szlovákia és Magyarország kapcsolatai ... közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
...Erdély-Szlovákia és Magyarország kapcsolatai ... vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tészta:
60 dkg liszt
1 kávéskanál só
1 tojás
8 dkg porcukor
2.5 dkg élesztő
3 dl tej (kb.)
10 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
50 dkg túró
2 evőkanál búzadara
2 tojás sárgája
5 evőkanál cukor
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
2 tojás habja
Kenéshez: 1 tojás
Elkészítés:
Az élesztőt kb. 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, amelybe előzőleg 1 kávéskanálnyi cukrot kevertünk el.
A szoba hőmérsékletű lisztben elkeverjük a sót, a maradék cukrot, hozzáadjuk a tojást, a felfuttatott élesztőt, és annyi langyos tejet, hogy közepesen lágy tésztát tudjunk kidolgozni belőle. Az olvasztott, de már nem meleg vajat a végén adjuk hozzá.
A tésztát kétszeresére kelesztjük, lisztezett felületen négyzet alakúra nyújtjuk ujjnyi vastagságban, majd egyforma kb. 10x10 cm - es kis négyzetekre vágjuk.
A tölteléket kikeverjük, a tojások keményre vert habját utoljára adjuk a túróhoz.
A négyzetekbe 1 evőkanálnyi tölteléket halmozunk, a tészta sarkait középen összefogjuk, és kissé meg is csavarjuk, hogy ne nyíljon szét a sütés folyamán.
Tetejüket felvert tojással kenjük meg.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a batyukat nem túl közel egymáshoz, és előmelegített sütőben, 180 °C –on kb. 30 perc alatt kisütjük.
Amennyiben túl gyorsan pirulna a teteje, félidőben takarjuk le fóliával.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Ha szorosan egymás mellé tesszük a tepsiben a batyukat, akkor olvasztott vajjal kenjük meg az oldalaikat, hogy ne süljenek össze.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!